Jönköpings kommun pedagog, till startsidan

Sandagymnasiet vinner prestigefullt lärarpris

24 okt 2022 12:11

Nyhet

Sandagymnasiet vinner EU-kommissionens europeiska lärarpris för innovativ undervisning inom Erasmus+ 2022, i kategorin Gymnasiet högskoleförberedande.

Foto på Linus Henriksson, Joakim Rajala och Lena Hjelmstam

Linus Henriksson, Joakim Rajala och Lena Hjelmstam har alla varit drivande i projektet. Foto: Robert Maric

Vecka 43 delades EU-kommissionens pris för projekt inom Erasmus+ ut i Bryssel och representant för Sandagymnasiet och Sverige var Lena Hjelmstam, som tog emot priset European Innovative Teacher Award 2022.

Det europeiska priset för innovativ undervisning är ett pris som premierar lärare som har arbetat med och implementerat undervisningsmetoder och pedagogik på ett exceptionellt sätt inom ramen för ett Erasmus+ projekt. Totalt har ett hundratal projekt genomförts i flertalet länder inom Europa.

Lena Hjelmstam, lärare på Sandagymnasiet, är tillsammans med Carina Fjäll Herrmann, Ivana Vujic, Linus Henriksson och Joakim Rajala, de drivande bakom projektet som vunnit priset.

- Det är ju fantastiskt roligt att få en så fin utmärkelse för det arbete vi gjort och gör på vår skola tillsammans med våra partnerskolor i Skottland, Nederländerna och Tyskland, säger Lena.

Det ligger mycket hårt arbete och stort engagemang bakom projektet som handlar om att hitta nya vägar att motivera och stötta elever att lära sig själva och varandra mer, både nationellt och internationellt, så att de känner glädje i sitt arbete och kan känna sig som en del i en helhet.

- Våra nyckelord har varit motivation, inkludering och kamratstöd för att jobba med elever med olika kunskapsnivåer och förutsättningar. Genom denna utmärkelse får vårt projekt en extra spridning och kan på så sätt inspirera andra skolor att utveckla sina arbetssätt, vilket ju är en extra bonus för oss och vi känner en stor tacksamhet och stolthet över detta pris som ger oss ny energi att fortsätta vårt arbete med Erasmus-projekt och skolutveckling, avslutar Lena.

Dela sidan

Relaterade nyheter

Lärglädjespridare
1 feb 2024 07:31
Pernilla sprider inspiration och lärglädje på Sanda
Pernilla är läraren som inte bara guidar och undervisar sina elever under deras tre år på gymnasiet utan hon är också en enastående handledare för äm...
Boktips
25 sep 2023 10:54
Autism och ADHD i skolan och i gymnasiet
Alla vi som arbetar med barn och ungdomar i skolan möter elever som har svårigheter med lärmiljön i skolan. För att kunna hjälpa de här eleverna behö...
Aktuellt just nu
21 sep 2023 08:44
Fira och uppmärksamma språket!
Snart är det dags för Europeiska språkdagen som sedan 2001 infaller den 26 september. Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting...