Jönköpings kommun pedagog, till startsidan

Grundutbildning HBTQIA+ - Normer och bemötande

HBTQI illustration
Mer information
Datum: 29 nov
Tid: 09.00 – 12.00
Sista dag för anmälan: 24 nov
Kategori: Föreläsning
Kostnad: 0 kr
Plats: Biograf Fokus, Stadsbiblioteket, Jönköping
Adress: Dag Hammarskjölds plats 1, 551 11 Jönköping Jönköping
Lägg till i kalender
Josefin Hagström

Utbildningen riktar sig särskilt till dig som möter människor som är beroende av dig i din yrkesroll och som vill utveckla dina kompetenser kring hur du kan arbeta mer inkluderande med HBTQIA+.

På utbildningen kommer vi att lyfta frågor kring kön och sexualitet ur ett yrkesrollsperspektiv. Du kommer även att få kunskap om andra normer, som vithetsnormen och funktionsnormen. I arbetet med omvårdnad och assistans möter du många olika människor. Du har i din yrkesroll möjlighet att säkerställa att alla medborgare du möter i din yrkesroll blir värdigt behandlade, oavsett vilka de är. Utbildningen kommer att ge dig kunskap om hur du kan skapa ett inkluderande och tryggt klimat på din arbetsplats där varje medborgare känner sig sedd och inte begränsas av negativa stereotyper. Föreläsare: Pom Sandhagen har sin grund i genusvetenskap och teater. Hen bor i Göteborg och har jobbat som utbildare för RFSL Utbildning AB sedan 2016. Hen är särskilt insatt i transfrågor, frågor som rör normbrytande sex, sexualitet och relationer, inkluderande bemötande, kommunikation och normkritiska förhållningssätt.

Mer information

Anmälan sker via kompetensportalen.