Jönköpings kommun pedagog, till startsidan

Stärk kunskapen om EU på din skola

Händelsebild
Mer information
Datum: 21 nov
Tid: 15.30 – 17.00
Sista dag för anmälan: 19 nov
Plats: Digitalt, via Zoom
Adress:
Lägg till i kalender
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor

Nästa år är det dags för val till Europaparlamentet. Hur förbereder vi unga bäst på detta? På denna digitala träff får du handfasta verktyg från MUCF, inspiration från demokratimentorer och möjlighet att utbyta tankar med andra inom skolans värld.

Du får följa med på en rundvandring på Upplev Europa-utställningen på Kulturhuset i Stockholm samt ta del av Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationers (LSU) presentation om digitala demokrativerkstäder inom ramen för EU:s ungdomsdialog. MUCF kommer även att presentera planen för EU-skolvalet 2024.

Mer information

Målgrupp: Lärare, rektorer/skolledare och annan skolpersonal på främst högstadiet och gymnasiet. Träffen är kostnadsfri och uppbyggd i två delar: dels information och inspiration där du enbart kan lyssna med, dels en aktiv del där du som deltagare blir indelad i break-out rooms för att få möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med andra inom skolans värld.